I SVETE MAŠE so po navodilih lahko ob navzočnosti vernih. Za VSTOP V CERKEV so potrebni pogoji PCT: PREBOLELOST, potrdilo o CEPLJENJU ali TESTIRANJE. Treba je nositi maske, si razkuževati roke in se držati primerne razdalje ... Kar je treba, urejajte, če je le mogoče, po telefonu (041 402 468) oziroma po elektronski pošti: joze.skofic@gmail.com ali osebno v župnijski pisarni. Prav lepa hvala vsem, ki ste darovali ali darujete za svete maše, potrebe cerkve … Bog povrni.

 II VEROUK bo redno po urniku. Kdor še ni, naj čim prej odda vpisnice za verouk, vpisnico za prvi razred in soglasje o obisku v času covida. Brez tega veroučenci verouka ne morejo obiskovati.

Vaje OTROŠKEGA PEVSKEGA ZBORA so pri sv. Urbanu v soboto ob 8.30. Otroci vabljeni – starši spodbudite jih.

 III Danes, 31. oktobra, je v Župniji sv. Bolfenka ŽEGNANJE ob godu sv. Bolfenka. Pri sveti maši ob 10. uri bo blagoslov obnovljene prižnice. Prav lepa hvala g. župniku Francu Mlakarju, ki je za obnovo poskrbel. Hvala g. nadškofu msgr. Alojziju Cviklu za blagoslov. Bog povrni dobrim gospodinjam za dobrote za pogostitev in za kuhinjo … Prav lepa hvala vsem za sodelovanje in pomoč pri pripravi obhajanja praznika.

 IV Praznik VSEH SVETIH je zapovedani praznik. Udeležimo se svete maše, obiščemo grobove svojih rajnih. Rože na grobu pomenijo, da imamo rajne še vedno radi, sveča je znamenje naše vere, da rajni živijo pri Bogu, molitev in blagoslov pa je izraz povezanosti z Bogom in vsemi, ki so pri Njem. Po sveti maši na pokopališču bo blagoslov grobov.

Zvonovi nas bodo od 17. do 18. ure vabil k molitvi. Vabljen k molitvi v župnijsko cerkev ali pa molite v domači družini.

 V Kulturno društvo Destrnik in Območna zveza veteranov vojne za Slovenijo Ptuj vabita na otvoritev razstave Vojna za Slovenijo 1991, v petek 5.11. ob 19. uri v Volkmerjevem domu kultur. Možnost ogleda razstave bo tudi prihodnjo nedeljo po obeh svetih mašah. Vljudno vabljeni.

 ČIŠČENJE in KRAŠENJE: Sv. Urban – VINTAROVCI I (0d št. 1. do št.31);   Sv. Bolfenk –  

VERSKI TISK: Družina, Ognjišče, Glas župnij

Zupnik | Sunday 31 October 2021 - 9:37 pm | | Default

I SVETE MAŠE so po navodilih lahko ob navzočnosti vernih. Za VSTOP V CERKEV so potrebni pogoji PCT: PREBOLELOST, potrdilo o CEPLJENJU ali TESTIRANJE. Treba je nositi maske, si razkuževati roke in se držati primerne razdalje ... Kar je treba, urejajte, če je le mogoče, po telefonu (041 402 468) oziroma po elektronski pošti: joze.skofic@gmail.com ali osebno v župnijski pisarni. Prav lepa hvala vsem, ki ste darovali ali darujete za svete maše, potrebe cerkve … Bog povrni.

II VEROUK – počitnice. Kdor še ni, naj čim prej odda vpisnice za verouk, vpisnico za prvi razred in soglasje o obisku v času covida.

Pevske vaje OTROŠKEGA ZBORA pri sv. Urbanu bodo v soboto ob 8.30. Vabljeni.

III V nedeljo, 24. oktobra, je t. i. MISIJONSKA NEDELJA. Molimo za misijone in misijonarje ter jih podprimo tudi z darom te nedelje. Bog povrni.

Vseslovensko praznovanje MISIJONSKE NEDELJE bo pri sv. Vidu pri Ptuju: ob 15. uri MOLITVENA ura, ob 16. uri SVETA MAŠA. Lepo vabljeni. To nedeljo pri sv. Urbanu obhajamo ŽEGNANJSKO nedeljo, ko se z veseljem in s hvaležnostjo spominjamo 502. obletnice posvetitve cerkve.

IV V petek, 29. 10., bo po večerni sveti maši (17.30) pri Sv. Bolfenku srečanje BRALCEV beril in prošenj. Vabljeni, da se še kdo pridruži.

V V nedeljo, 31. oktobra, bo v župniji sv. Bolfenka ŽEGNANJE ob godu sv. Bolfenka. Pri sveti maši ob 10. uri bo blagoslov obnovljene prižnice. Prav lepa hvala g. župniku Francu Mlakarju, ki je za obnovo poskrbel. Blagoslovil jo bo g. nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Dobre gospodinje prosimo za dobrote za pogostitev in za kuhinjo (se bo kuhalo kosilo za škofa, duhovnike in povabljene). Bog povrni.  Prosim tudi za sodelovanje in pomoč pri pripravi praznika in seveda radi pridite k sveti maši.  Spletanje vencev po vaseh – prinesite jih v soboto ob 9. uri.

Župnijska pogostitev bo po sveti maši pred cerkvijo, nato pa pri Sivi Čaplji – nekaj za na žlico, kostanji, županovo vino… Lepo vabljeni!

Delovna akcija pri sv. Bolfenku – jutri v ponedeljek ob 9. uri. Vabljeni.

Pri Sv. Urbanu bosta to nedeljo (31. 10. 2021) maši ob 7. uri in ob 8.30.

 ČIŠČENJE in KRAŠENJE: Sv. Urban – TRNOVSKI VRH ; Sv. Bolfenk –  ŽPS v soboto ob 9. uri;

 VERSKI TISK: Družina, Mavrica, Liturgični zvezek, listki,        

Zupnik | Sunday 24 October 2021 - 7:44 pm | | Default

I SVETE MAŠE so po navodilih lahko ob navzočnosti vernih. Za VSTOP V CERKEV so potrebni pogoji PCT: PREBOLELOST, potrdilo o CEPLJENJU ali TESTIRANJE. Treba je nositi maske, si razkuževati roke in se držati primerne razdalje ... Kar je treba, urejajte, če je le mogoče, po telefonu (041 402 468) oziroma po elektronski pošti: joze.skofic@gmail.com ali osebno v župnijski pisarni. Prav lepa hvala vsem, ki ste darovali ali darujete za svete maše, potrebe cerkve … Bog povrni.

II Z VEROUKOM nadaljujemo po urniku, ki je dogovorjen in je objavljen tudi na spletni strani župnije Sv. Urban – Destrnik, kjer najdete vpisnice za verouk, vpisnico za prvi razred in soglasje o obisku v času covida. Brez tega veroučenci verouka ne morejo obiskovati. Prav lepa hvala vsem, ki ste že oddali priporočeni dar za verouk. O pogojih obiska verouka spremljajmo navodila NIJZ. Tisti, ki še nimajo zaključene ocene, naj to skupaj s starši čim prej uredijo. Čim prej oddajte tudi spričevala.

III Seja ŽPS župnije Sv. Urban bo v petek, 22. 10., ob 18.30. Vabila dobite po elektronski pošti.

IV Srečanja ministrantov župnije sv. Bolfenka bo v soboto, 23. 10., ob 9. uri.

V V nedeljo, 24. oktobra, bo t. i. MISIJONSKA NEDELJA. Molimo za misijone in misijonarje ter jih podprimo tudi z darom te nedelje. Vseslovensko praznovanje MISIJONSKE NEDELJE bo pri sv. Vidu pri Ptuju: ob 15. uri MOLITVENA ura, ob 16. uri SVETA MAŠA. Lepo vabljeni!

To nedeljo pri sv. Urbanu obhajamo ŽEGNANJSKO nedeljo, ko se z veseljem in s hvaležnostjo spominjamo 502. obletnice posvetitve cerkve sv. Urbana (25. 10. 1519). Pri sveti maši ob 10. uri bo izročitev imenovanj članom ŽPS.

VI V nedeljo, 31. oktobra, bo ŽEGNANJE ob godu sv. Bolfenka. Pri sveti maši ob 10. uri bo blagoslov obnovljene prižnice. Blagoslovil jo bo g. nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Pri Sv. Urbanu bosta to nedeljo sveti maši ob 7. uri in ob 8.30.

VII Mesec OKTOBER je Marijin mesec in MESEC ROŽNEGA VENCA. Vabljeni k tej lepi osebni, družinski in občestveni molitvi.

VIII Univerzitetna župnija Maribor vabi k sveti maši ob začetku akademskega leta, ki bo v sredo, 20. oktobra 2021, ob 19.00 v mariborski stolnici. Maša je namenjena vsem, ki so vključeni v univerzitetno izobraževanje, še posebej študentom in profesorjem.

ČIŠČENJE in KRAŠENJE: Sv. Urban – SVETINCI I. (Dolina); Sv. Bolfenk – ;

VERSKI TISK: Družina, Liturgični zvezek, listki, Glas župnij             

Zupnik | Monday 18 October 2021 - 9:41 pm | | Default

SVETE MAŠE so po navodilih lahko ob navzočnosti vernih. Za VSTOP V CERKEV so potrebni pogoji PCT: PREBOLELOST, potrdilo o CEPLJENJU ali TESTIRANJE. Treba je nositi maske, si razkuževati roke in se držati primerne razdalje ... Kar je treba, urejajte, če je le mogoče, po telefonu (041 402 468) oziroma po elektronski pošti: joze.skofic@gmail.com ali osebno v župnijski pisarni. Prav lepa hvala vsem, ki ste darovali ali darujete za svete maše, potrebe cerkve … Bog povrni.

 II Z VEROUKOM nadaljujemo po urniku, ki je dogovorjen in je objavljen tudi na spletni strani župnije Sv. Urban – Destrnik, kjer najdete vpisnice za verouk, vpisnico za prvi razred in soglasje o obisku v času covida. Brez tega veroučenci verouka ne morejo obiskovati. (Če je kdo že oddal, pa je bil kljub temu še enkrat vabljen, da odda, se opravičujem in prosim za razumevanje.) Prav lepa hvala vsem, ki ste že oddali priporočeni dar za verouk. O pogojih obiska verouka spremljajmo navodila NIJZ. Tisti, ki še nimajo zaključene ocene, naj to skupaj s starši čim prej uredijo. Čim prej oddajte tudi spričevala. Če so posebne in izjemne obveznosti veroučencev v šoli (športni, kulturni … dan) ali spremenjen vozni red šolskega avtobusa …, mi, prosim, sporočite, da kateheti ne čakamo. Tudi mi si lahko potem dan organiziramo drugače (v ponedeljek sem bil na Pohorju (športni dan), gob pa ni … ) …

III Vaje OTROŠKEGA pevskega zbora bodo v nedeljo, 17. 10. ob 8.30. Vabljeni!

 IV Mesec OKTOBER je Marijin mesec in MESEC ROŽNEGA VENCA. Vabljeni k tej lepi osebni, družinski in občestveni molitvi.

IV V petek, 15. 10., bo pri Sv. Bolfenku po večerni sveti maši MOLITVENA ura. Vabljeni.

          Ob 19. uri bo seja ŽPS.

 ČIŠČENJE in KRAŠENJE: Sv. Urban – SVETINCI I. (Dolina); Sv. Bolfenk – ; TRNOVCI

 VERSKI TISK: Družina, Novi svet, Liturgični zvezek, listki,      

Zupnik | Sunday 10 October 2021 - 3:34 pm | | Default

I SVETE MAŠE so po navodilih lahko ob navzočnosti vernih. Za VSTOP V CERKEV so potrebni pogoji PCT: PREBOLELOST, potrdilo o CEPLJENJU ali TESTIRANJE … Negativni rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR-testa pa ne starejši od 72 ur. RAVNAJMO ODGOVORNO do sebe, župnika, župnije … Če ne izpolnjujete pogojev, ostanite doma. Treba je nositi maske, si razkuževati roke in se držati primerne razdalje ... Kar je treba, urejajte, če je le mogoče, po telefonu (041 402 468) oziroma po elektronski pošti: joze.skofic@gmail.com ali osebno v župnijski pisarni. Prav lepa hvala vsem, ki ste darovali ali darujete za svete maše, potrebe cerkve … Bog povrni.

II Z VEROUKOM smo začeli s ponedeljkom, 27. 9., po urniku, ki je dogovorjen in je objavljen tudi na spletni strani župnije Sv. Urban – Destrnik, kjer najdete vpisnice za verouk, vpisnico za prvi razred in soglasje o obisku v času covida. Izpolnjene dokumente prinesite čim prej in jih oddajte v nabiralnik župnišča. Brez tega veroučenci verouka ne morejo obiskovati.

Prav lepa hvala vsem, ki ste že oddali priporočeni dar za verouk. O pogojih obiska verouka spremljajmo navodila NIJZ. Tisti, ki še nimajo zaključene ocene, naj to skupaj s starši čim prej uredijo. Čim prej oddajte tudi spričevala.

 III Mesec OKTOBER je Marijin mesec in MESEC ROŽNEGA VENCA. Vabljeni k tej lepi osebni, družinski in občestveni molitvi.

 IV V sredo, 6. 10., bo pri Sv. Urbanu t. i. REKOLEKCIJA – srečanje duhovnikov ptujsko-završke dekanije. Ob 9.30 bo sveta maša. Vabljeni!

 ČIŠČENJE in KRAŠENJE: Sv. Urban – STRMEC; Sv. Bolfenk – ; SOVJAK

 VERSKI TISK: Družina, Glasnik, Liturgični zvezek, listki,  Glas župnij

Zupnik | Sunday 03 October 2021 - 8:52 pm | | Default

I Ko danes (26. 9.) praznujemo SLOMŠKOVO nedeljo, vam želim obilo tako močnega zaupanja v Boga in skrbi za narod in Cerkev, kot ju je premogel bl. A. M. Slomšek.

 II SVETE MAŠE so po navodilih lahko ob navzočnosti vernih. Za VSTOP V CERKEV so potrebni pogoji PCT: PREBOLELOST, potrdilo o CEPLJENJU ali TESTIRANJE … Negativni rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR-testa pa ne starejši od 72 ur. RAVNAJMO ODGOVORNO do sebe, župnika, župnije … Če ne izpolnjujete pogojev, ostanite doma. Treba je nositi maske, si razkuževati roke in se držati primerne razdalje ... Kar je treba, urejajte, če je le mogoče, po telefonu (041 402 468) oziroma po elektronski pošti: joze.skofic@gmail.com ali osebno v župnijski pisarni. Prav lepa hvala vsem, ki ste darovali ali darujete za svete maše, potrebe cerkve … Bog povrni.

 III Z VEROUKOM začnemo s ponedeljkom, 27. 9., po urniku, ki je dogovorjen in je objavljen tudi na spletni strani župnije Sv. Urban – Destrnik, kjer najdete vpisnice za verouk, vpisnico za prvi razred in soglasje o obisku v času covida. Izpolnjene dokumente prinesite, če ne prej, k prvi uri verouka. Brez tega veroučenci verouka ne morejo obiskovati.

Poskrbimo, da bodo veroučenci že prvo uro imeli knjigo in delovni zvezek. Priporočeni dar za verouk je 30 evrov na družino, in to ne glede na število otrok. O namenih tega daru sem pisal v Glasu župnij (vse številke lahko najdete na spletni strani). Če kdo res ne more prispevati, povejte …

O pogojih obiska verouka spremljajmo navodila NIJZ. Želim si, da bi starši bolj spremljali verouk. Da se otroka samo pošlje, je premalo. Tisti, ki še nimajo zaključene ocene oziroma je ta neuspešna, naj skupaj s starši čim prej uredijo. Pri prvi veroučni uri in tudi pozneje bomo kateheti preverjali, kdo ima urejeno in kdo ne … Pisali bomo obvestila staršem … Vsaj nekaj je vseeno treba narediti tudi za verouk …

 IV V petek, 1. 10., je PRVI PETEK; v obeh župnijah bo obisk bolnikov. Če kdo še želi prejeti zakramente na domu, se/jih prijavite. V soboto, 2. 10., je PRVA SOBOTA; pri Sv. Urbanu bosta molitvena ura in srečanje MOLITVENE skupine. Vabljeni!

 V Mesec OKTOBER je Marijin mesec in MESEC ROŽNEGA VENCA. Vabljeni k tej lepi osebni, družinski in občestveni molitvi.

 ČIŠČENJE in KRAŠENJE: Sv. Urban – PLACAR I (spodnji del); Sv. Bolfenk – ; SOVJAK

 VERSKI TISK: Družina, Ognjišče, Liturgični zvezek, listki,  Glas župnij          

Zupnik | Sunday 03 October 2021 - 01:06 am | | Default