I. Žegnanje ob godu Sv. Urbana – maše bodo kakor vsako nedeljo. Praznovanje pa odpade. Hvala g. župniku Jožetu Rajnarju  iz Svetinj za vodenje slovesnosti.

II. VEROUK  - odpade. Veroučnci vabljeni,  da skupaj s starši vsak teden »predelate« dve lekciji -  poglavja… Birmanci in prvoohajanci pa se še posebej trudite za naloge in potrebno znanje… Birmanci oddajte prijavnice, potrdila za botra in pismo nadškofu v nabiralnik župnišča… (vse to naj bi bilo oddano že 18. 3. 2020). Veroučenci oddajte zvezke z narejenimi nalogami od 1. do 10. junija v nabiralnik župnišča. Prinesite tudi spričevala. Birma je prestavljena na jesen… kako bo s prvim svetim obhajilom – zaenkrat je dovoljeno do pet prvoobhajancev…. Molimo, da se stanje glede virusa čim prej uredi…

III. Glede SVETIH MAŠ – maše pa vaših namenih bodo opravljene dogovorjenega dne. (Ostale maše bom opravil sam brez navzočnosti vernikov… ). Duhovniki imamo navodilo, da mašujemo po naročenih namenih s posebnimi varnostnimi navodili, ki so objavljeni na spletu in na internetni župnijski strani. (obvezna uporaba mask, razkuževanje, varnostna razdalja, …). Namene za svete maše lahko naročite tudi preko spleta ali po telefonu.

Sodelovanje pri bogoslužju na daljavo - pri sveti maši prisostvujemo tudi na daljavo.

SPOVEDOVANJE  - v zakristiji pred vsako sveto mašo.

Tudi župnijska pisarna je zaprta, oz. vstop samo za eno osebo… vse kar je potrebno urejajte preko telefona 041 402 468  oz. spleta - joze.skofic@gmail.com, oz. po predhodni najavi.

Na župnijski strani so tudi podrobna navodila naših škofov za uvajanje bogoslužja …. Tisti, ki ste vešči dela z računalnikom poskrbite, prosim, da jih v tiskani obliki dobijo tudi starejši, sosedje, znanci in vsi tisti, ki sami nimajo dostopa do teh spodbud in molitev. Vabljeni tudi k poslušanju in gledanju verskih vsebin na televiziji Eksodus, radio Ognjišče….

IV.  Vabilo za vpis v orglarsko šolo na Ptuju – klošter. Vabljeni!

Verski tisk: Družina, (lahko vzamete ob nedeljah, ko je cerkev ves dan odprta (glavi vhod))

Zupnik | Monday 25 May 2020 - 12:22 pm | | Default