I SVETE MAŠE so po navodilih lahko ob navzočnosti vernih. Za VSTOP V CERKEV so potrebni pogoji PCT: PREBOLELOST, potrdilo o CEPLJENJU ali TESTIRANJE. Treba je nositi maske, si razkuževati roke in se držati primerne razdalje ... Kar je treba, urejajte, če je le mogoče, po telefonu (041 402 468) oziroma po elektronski pošti: joze.skofic@gmail.com ali osebno v župnijski pisarni. Prav lepa hvala vsem, ki ste darovali ali darujete za svete maše, potrebe cerkve … Bog povrni.

II Z VEROUKOM nadaljujemo po urniku, ki je dogovorjen in je objavljen tudi na spletni strani župnije Sv. Urban – Destrnik, kjer najdete vpisnice za verouk, vpisnico za prvi razred in soglasje o obisku v času covida. Brez tega veroučenci verouka ne morejo obiskovati. Prav lepa hvala vsem, ki ste že oddali priporočeni dar za verouk. O pogojih obiska verouka spremljajmo navodila NIJZ. Tisti, ki še nimajo zaključene ocene, naj to skupaj s starši čim prej uredijo. Čim prej oddajte tudi spričevala.

III Seja ŽPS župnije Sv. Urban bo v petek, 22. 10., ob 18.30. Vabila dobite po elektronski pošti.

IV Srečanja ministrantov župnije sv. Bolfenka bo v soboto, 23. 10., ob 9. uri.

V V nedeljo, 24. oktobra, bo t. i. MISIJONSKA NEDELJA. Molimo za misijone in misijonarje ter jih podprimo tudi z darom te nedelje. Vseslovensko praznovanje MISIJONSKE NEDELJE bo pri sv. Vidu pri Ptuju: ob 15. uri MOLITVENA ura, ob 16. uri SVETA MAŠA. Lepo vabljeni!

To nedeljo pri sv. Urbanu obhajamo ŽEGNANJSKO nedeljo, ko se z veseljem in s hvaležnostjo spominjamo 502. obletnice posvetitve cerkve sv. Urbana (25. 10. 1519). Pri sveti maši ob 10. uri bo izročitev imenovanj članom ŽPS.

VI V nedeljo, 31. oktobra, bo ŽEGNANJE ob godu sv. Bolfenka. Pri sveti maši ob 10. uri bo blagoslov obnovljene prižnice. Blagoslovil jo bo g. nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Pri Sv. Urbanu bosta to nedeljo sveti maši ob 7. uri in ob 8.30.

VII Mesec OKTOBER je Marijin mesec in MESEC ROŽNEGA VENCA. Vabljeni k tej lepi osebni, družinski in občestveni molitvi.

VIII Univerzitetna župnija Maribor vabi k sveti maši ob začetku akademskega leta, ki bo v sredo, 20. oktobra 2021, ob 19.00 v mariborski stolnici. Maša je namenjena vsem, ki so vključeni v univerzitetno izobraževanje, še posebej študentom in profesorjem.

ČIŠČENJE in KRAŠENJE: Sv. Urban – SVETINCI I. (Dolina); Sv. Bolfenk – ;

VERSKI TISK: Družina, Liturgični zvezek, listki, Glas župnij             

Zupnik | Monday 18 October 2021 - 9:41 pm | | Default